Eten van een Lekkere Tafel

dinsdag 9 oktober 2018

RODE UIENTAART



Ingrediƫnten:

bodem
240 gram bloem
1/2 thee lepel zeezout
125 gram boter, in blokjes, ijskoud
1 groot ei
3 eetlepel koud water
Taartbodem (25 cm doorsneden)
25 gram boter voor het insmeren van de bodem

Meng in een grote kom de bloem en zout. Voeg de boter toe en wrijf en kneed de massa tot dat het kruimelig is. Maak een kuiltje in het midden en voeg het ei en water toe. Meng het geheel tot dat het een deegbal is. Leg de deegbal in plasticfolie minstens 4 uur in de koelkast.

vulling
750 gram gesneden rode ui
2 eetlepels bruine bastaard suiker
3 eetlepels balsamico
2 eetlepels olijf olie
200 gram walnoten
150 gram gorgonzola
100 bietensla

Rol de deegbal uit op een werkblad met wat bloem. Vet de taartbodem in met wat boter en bestuif het met wat bloem. Druk de deegbal in een de taartvorm (24 cm) en haal de raadjes ervan af. Prik wat gaatjes in de bodem en stop de bodem 30 min in de koelkast.

Verhit de oven tot 180 graden.

Bak de rode uien in de olijfolie en voeg de bruine bastaard suiker toe en blus het af met de balsamico. Verdeel de rode ui over de taartbodem. Bak de taart tot het deeg goudbruin is dat is ongeveer 35 min. Haal de taart uit de oven en laat de taart ongeveer 15 min. afkoelen.

Bestrooi de rode uien taart met gorgonzola, walnoten, snuifje zout en peper en bieten sla.

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten