Eten van een Lekkere Tafel

zondag 8 september 2013

Home Made Hartige Taart!

Hartige Taart (Rode Ui)


De laatste tijd krijg ik wat meer vragen over hoe ik toch die lekkere Hartige taarten maak!
Hierbij het basisrecept van 1 van mijn favoriete Hartige Taarten.

Hartige Taart met gruyere en rode ui (6/8personen)

75 gram + el boter
150 gram bloem
6 eieren
zout en peper
aantal takjes rozemarijn
4 rode uien
1/2 el bruine bastaardsuiker
3 el balsamico
200 gram gruyere
200 ml slagroom

1. Doe de boter, bloem, 1 ei en een snuf zout in een kom en kneed het door elkaar. Maak er een bal van en laat het afgedekt minstens 1 uur rusten in de koelkast.

2. Rol het deeg uit en doe het in een bakvorm en leg een stukje bakpapier op de deegbodem en verdeel bakbonen over de bodem en zet de bakvorm in de oven op ongeveer 200 graden 10 min.

3. Fruit de uien en doe er wat bastaardsuiker over en laat het even karamalliseren. Blus het even af met balsamico. Meng er wat rozemarijn blaadjes, zout en Peper door.

4. Neem de bodem uit de oven. Klop 5 eieren los met de slagroom en de gruyere. Verdeel het mengsel over de deegbodem en bak de Hartige Taart 30 min op 200 graden.

Smakelijke groeten,




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen