Eten van een Lekkere Tafel

zondag 5 mei 2013

Homemade frambozen taartjes met vanille room!

Op verzoek hierbij het recept van dit heerlijk frambozen taartje:

Voor het broos boterdeeg:
* 185 gram zachte boter
*  25 gram lauwe melk
* 1 eierdooier
* 1  dessertlepel (fleur de sel)
* 1  dessertlepel fijne kristalsuiker
* 250 gram bloem

Meng dit alles tot een egaal deeg en laat het 2 uur rusten in de koelkast.

Voor de vanille room:
* 1 vanille stokje
* 500 gram melk
* 150 gram suiker
* 4 eierdooiers
* 2 el bloem

Neem de merg van het vanille stokje eruit en meng het met de melk en 100 gram suiker. Laat het koken en zet het daarna op een laag vuur.

Meng de 4 eierdooiers + de suiker en bloem en giet er een klein beetje warme melk bij. Giet daarna alles in een pan en laat het dan nogmaals doorkoken.

Zet het van het vuur en dek het af en laat het 3 uur afkoelen in de koelkast.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen